Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1

ReturnНазад

Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1

Цены на Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1
2082.55 - 2761.70 грн.
target

найдено в 278 аптеках

2082.55 - 2761.70 грн.
target

найдено в 278 аптеках

Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1: Характеристики

Диапозон цен
2082.55 - 2761.70 грн.
Средняя цена
2243.60 грн.
priceBlister
2243.6
packageNum
1
0
Страна
Финляндия
Производитель
Байер Оу
Код ATH
G02BA03
Действующее вещество
Левоноргестрел
Фармгруппа
Контрацептив для місцевого застосування. Внутрішньоматковий контрацептив.
Дозировка
13,5 мг
Форма
система
Температура хранения
от 5°C до 25°C
Международное название
Levonorgestrel
Регистрация
UA/13283/01/01 от 12.09.2018
Разрешения
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
по рецепту
Срок хранения
3 года

Особенности приема Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1

Дети
запрещено
Беременные
запрещено
Кормящие
разрешено
Аллергия
с осторожностью
Диабет
с осторожностью
Водители
разрешено
Внимание!Внимание!

Описание препарата Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 создано на основе официальной инструкции к Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діюча речовина: левоноргестрел;

1 внутрішньоматкова система містить левоноргестрелу 13,5 мг;

допоміжні речовини: ядро еластомер полідиметилсилоксану;

еластомер полідиметилсилоксан, заповнений кремнієм; поліетилен; барію сульфат; заліза оксид (Е 172); срібло (Е 174).

testimony

Показания

Контрацепція протягом трьох років.

composition

Противопоказания

• Вагітність.

• Гострі або рецидивні запальні захворювання органів малого таза або захворювання, що асоціюються з підвищеним ризиком інфекції органів малого таза.

• Гострий цервіцит або вагініт.

• Післяпологовий ендометрит або інфікований аборт протягом останніх трьох місяців.

• Цервікальна інтраепітеліальна неоплазія до повної реконвалесценції.

• Злоякісні пухлини шийки матки або матки.

• Прогестоген-залежні пухлини, в тому числі рак молочної залози.

• Патологічні вагінальні кровотечі, причина яких нез’ясована.

• Вроджені або набуті патології матки, в тому числі лейоміоми, які можуть перешкодити введенню та/або утриманню внутрішньоматкової системи (наприклад, якщо вони деформують порожнину матки).

• Гострі захворювання печінки або пухлини печінки.

• Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин.

Usage

Способ применения

Внутрішньоматкова система Джайдес вводиться в порожнину матки та діє протягом трьох років.

Введення і видалення/заміна

Рекомендується, щоб систему Джайдес вводив тільки лікар/медичний співробітник, який має досвід введення ВМС та/або пройшов навчання із введення системи Джайдес.

Джайдес можна вводити у порожнину матки протягом семи днів від початку менструації. Провести заміну системи Джайдес на нову систему можна в будь-який час менструального циклу. Систему також можна вводити одразу після аборту у першому триместрі вагітності.

Післяпологове введення слід відкласти до повної інволюції матки, проте його можна проводити не раніше ніж через 6 тижнів після пологів. Якщо інволюція настає занадто повільно, доцільно провести введення системи через 12 тижнів після пологів.

Якщо є труднощі при введенні системи та/або незвичний біль чи кровотеча під час або після введення, слід негайно провести фізикальне обстеження і УЗД з метою виключення перфорації.

Лише фізикального обстеження може бути недостатньо для виключення часткової перфорації, можливої навіть тоді, коли нитки видалення візуально ідентифікуються.

Систему Джайдес можна відрізнити від інших ВМС за візуалізацією срібного кільця на УЗД та за нитками видалення коричневого кольору. Т-подібний корпус системи Джайдес містить барію сульфат, що візуалізується рентгенівським методом.

Систему Джайдес видаляють, обережно потягнувши за нитки хірургічним пінцетом. Якщо нитки непомітні, а система знаходиться у порожнині матки, її можна вийняти за допомогою вузьких хірургічних щипців. Це може потребувати проведення дилатації цервікального каналу або хірургічного втручання.

Систему слід видалити не пізніше закінчення трирічного періоду. Якщо пацієнтка бажає продовжувати користуватися цим методом, нову систему можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Якщо вагітність не бажана, видалення системи слід проводити протягом семи днів від початку менструації, якщо у жінки ще є регулярні менструації. Якщо система видаляється у інший час менструального циклу, а у жінки протягом тижня до видалення системи були статеві стосунки, існує ризик завагітніти, якщо після видалення системи не була відразу введена нова система.

Після видалення систему Джайдес слід оглянути, щоб переконатися, що вона не пошкоджена.

Додаткова інформація щодо застосування в окремих популяціях пацієнтів

Пацієнтки літнього віку. Застосування системи Джайдес жінкам віком понад 65 років не вивчалося. Немає показань для застосування системи Джайдес жінкам у постменопаузі.

Пацієнтки з печінковою недостатністю. Застосування системи Джайдес жінкам з порушеннями функції печінки не вивчалося. Застосування системи Джайдес жінкам з гострими захворюваннями печінки або пухлинами печінки протипоказано (див. розділ "Протипоказання").

Пацієнтки з нирковою недостатністю. Застосування Джайдес жінкам з порушеннями функції нирок не вивчалося.

Спосіб застосування

Система Джайдес призначена для введення лікарем в асептичних умовах.

Система Джайдес постачається у стерильному пакеті, який не слід розкривати до моменту встановлення системи. Не стерилізувати. Тільки для одноразового використання. Якщо захисний шар стерильної упаковки розірваний або пошкоджений, систему застосовувати не можна. Не використовуйте після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Будь-який невикористаний продукт або відходи слід утилізувати згідно з локальними вимогами.

Підготовка до введення

• Обстежте пацієнтку з метою встановлення розміру та положення матки, виявлення ознак гострих інфекційних захворювань статевих органів або інших протипоказань до введення системи Джайдес і виключення вагітності.

• Вставте дзеркало, огляньте шийку матки, після чого ретельно обробіть шийку матки і піхву відповідним антисептичним розчином.

• За необхідності скористайтеся допомогою асистента.

• Захопіть передню губу шийки матки лапчастим пінцетом або іншими щипцями для фіксації матки. Якщо матка загнута, може бути більш доцільним захопити щипцями задню губу шийки матки. Обережними рухами відтягніть щипці для випрямлення цервікального каналу. Щипці повинні залишатися на місці, обережно відтягуючи шийку матки протягом всієї процедури введення системи.

• Матковий зонд вводять через цервікальний канал до дна матки для вимірювання глибини та визначення напрямку ходу порожнини матки, а також для виключення будь-яких внутрішньоматкових патологій (наприклад, перегородка, підслизова міома) або раніше вставленого і не видаленого внутрішньоматкового контрацептива. Якщо при просуванні зонда відчувається опір, слід розглянути доцільність дилатації цервікального каналу. Якщо є потреба у дилатації шийки матки, слід розглянути можливість застосування анальгетиків і/або парацервікальної блокади.

Введення

1. Спочатку повністю відкрийте стерильну упаковку (мал. 1). Далі маніпуляцію проводять з дотриманням правил асептики у стерильних рукавичках.

Малюнок 1

2. Натисніть на повзунок вперед у напрямку стрілки до дальньої позиції, щоб ввести систему Джайдес у трубку для введення (мал. 2).

Малюнок 2

УВАГА! Не тягніть повзунок вниз, оскільки це може призвести до передчасного розкриття системи Джайдес. Якщо це станеться, систему Джайдес вже не можна буде повторно ввести в трубку для введення.

3. Тримаючи повзунок у дальньому положенні, встановіть верхній кінець фланця відповідно до глибини матки, визначеної за допомогою зонда (мал. 3).

Малюнок 3

4. Утримуючи повзунок у дальньому положенні, просувайте пристрій для введення через шийку матки доти, поки фланець не зафіксується на відстані приблизно 1,5-2 см від шийки матки (мал. 4).

Малюнок 4

УВАГА! Не просувайте пристрій для введення силою. За необхідності проведіть дилатацію цервікального каналу.

5. Утримуючи пристрій для введення, потягніть повзунок до мітки для розкриття горизонтальних плічок системи Джайдес (мал. 5). Зачекайте 5-10 секунд до повного розкриття горизонтальних плічок.

Малюнок 5

6. Обережно просувайте пристрій для введення у напрямку дна матки, поки фланець не торкнеться шийки матки. У цей момент система Джайдес розташована у ділянці дня матки (мал. 6).

Малюнок 6

7. Утримуючи пристрій для введення, розкрийте систему Джайдес, потягнувши повзунок вниз до упору (мал. 7). Утримуючи повзунок у нижній позиції, акуратно вийміть пристрій для введення, обережно витягуючи його назовні. Підріжте нитки, залишивши видимі кінчики довжиною близько 2-3 см поза маткою.

Малюнок 7

УВАГА! Якщо ви підозрюєте, що система не знаходиться у правильному положенні, перевірте її розміщення (наприклад, за допомогою ультразвукового дослідження). Видаліть систему, якщо вона не розташована правильно у порожнині матки. Видалену систему повторно вводити не можна.

Видалення/заміна

Для видалення/заміни див. інформацію в підрозділі «Введення і видалення/заміна».

Систему Джайдес видаляють, потягнувши за нитки пінцетом (мал. 8).

Нову систему Джайдес можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Після видалення системи Джайдес її необхідно перевірити на предмет можливого пошкодження.

Малюнок 8

Діти.

Безпека та ефективність застосування системи не досліджувалися у жінок до 18 років. Немає показань для застосування системи Джайдес до настання менархе.

Дані щодо безпеки та ефективності див. у розділі «Фармакологічні властивості».

Аналоги для Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1

Мирена спираль
Цены на Мирена спираль найдено в 554
аптеках
Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1, а также ответы на них.

Какая цена на Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
Цены на Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 в Украине начинаются от 2082.55 до 2761.7, препарат доступен в 278 аптеках.

От чего помогает Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
Показания к применению Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1:

Контрацепція протягом трьох років.

Какая дозировка препарата?

plus-icon
Дозировка Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1: 13,5 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
Инструкция к Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
С составом Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: левоноргестрел;

1 внутрішньоматкова система містить левоноргестрелу 13,5 мг;

допоміжні речовини: ядро еластомер полідиметилсилоксану;

еластомер полідиметилсилоксан, заповнений кремнієм; поліетилен; барію сульфат; заліза оксид (Е 172); срібло (Е 174).

Как принимать Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon

Внутрішньоматкова система Джайдес вводиться в порожнину матки та діє протягом трьох років.

Введення і видалення/заміна

Рекомендується, щоб систему Джайдес вводив тільки лікар/медичний співробітник, який має досвід введення ВМС та/або пройшов навчання із введення системи Джайдес.

Джайдес можна вводити у порожнину матки протягом семи днів від початку менструації. Провести заміну системи Джайдес на нову систему можна в будь-який час менструального циклу. Систему також можна вводити одразу після аборту у першому триместрі вагітності.

Післяпологове введення слід відкласти до повної інволюції матки, проте його можна проводити не раніше ніж через 6 тижнів після пологів. Якщо інволюція настає занадто повільно, доцільно провести введення системи через 12 тижнів після пологів.

Якщо є труднощі при введенні системи та/або незвичний біль чи кровотеча під час або після введення, слід негайно провести фізикальне обстеження і УЗД з метою виключення перфорації.

Лише фізикального обстеження може бути недостатньо для виключення часткової перфорації, можливої навіть тоді, коли нитки видалення візуально ідентифікуються.

Систему Джайдес можна відрізнити від інших ВМС за візуалізацією срібного кільця на УЗД та за нитками видалення коричневого кольору. Т-подібний корпус системи Джайдес містить барію сульфат, що візуалізується рентгенівським методом.

Систему Джайдес видаляють, обережно потягнувши за нитки хірургічним пінцетом. Якщо нитки непомітні, а система знаходиться у порожнині матки, її можна вийняти за допомогою вузьких хірургічних щипців. Це може потребувати проведення дилатації цервікального каналу або хірургічного втручання.

Систему слід видалити не пізніше закінчення трирічного періоду. Якщо пацієнтка бажає продовжувати користуватися цим методом, нову систему можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Якщо вагітність не бажана, видалення системи слід проводити протягом семи днів від початку менструації, якщо у жінки ще є регулярні менструації. Якщо система видаляється у інший час менструального циклу, а у жінки протягом тижня до видалення системи були статеві стосунки, існує ризик завагітніти, якщо після видалення системи не була відразу введена нова система.

Після видалення систему Джайдес слід оглянути, щоб переконатися, що вона не пошкоджена.

Додаткова інформація щодо застосування в окремих популяціях пацієнтів

Пацієнтки літнього віку. Застосування системи Джайдес жінкам віком понад 65 років не вивчалося. Немає показань для застосування системи Джайдес жінкам у постменопаузі.

Пацієнтки з печінковою недостатністю. Застосування системи Джайдес жінкам з порушеннями функції печінки не вивчалося. Застосування системи Джайдес жінкам з гострими захворюваннями печінки або пухлинами печінки протипоказано (див. розділ "Протипоказання").

Пацієнтки з нирковою недостатністю. Застосування Джайдес жінкам з порушеннями функції нирок не вивчалося.

Спосіб застосування

Система Джайдес призначена для введення лікарем в асептичних умовах.

Система Джайдес постачається у стерильному пакеті, який не слід розкривати до моменту встановлення системи. Не стерилізувати. Тільки для одноразового використання. Якщо захисний шар стерильної упаковки розірваний або пошкоджений, систему застосовувати не можна. Не використовуйте після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Будь-який невикористаний продукт або відходи слід утилізувати згідно з локальними вимогами.

Підготовка до введення

• Обстежте пацієнтку з метою встановлення розміру та положення матки, виявлення ознак гострих інфекційних захворювань статевих органів або інших протипоказань до введення системи Джайдес і виключення вагітності.

• Вставте дзеркало, огляньте шийку матки, після чого ретельно обробіть шийку матки і піхву відповідним антисептичним розчином.

• За необхідності скористайтеся допомогою асистента.

• Захопіть передню губу шийки матки лапчастим пінцетом або іншими щипцями для фіксації матки. Якщо матка загнута, може бути більш доцільним захопити щипцями задню губу шийки матки. Обережними рухами відтягніть щипці для випрямлення цервікального каналу. Щипці повинні залишатися на місці, обережно відтягуючи шийку матки протягом всієї процедури введення системи.

• Матковий зонд вводять через цервікальний канал до дна матки для вимірювання глибини та визначення напрямку ходу порожнини матки, а також для виключення будь-яких внутрішньоматкових патологій (наприклад, перегородка, підслизова міома) або раніше вставленого і не видаленого внутрішньоматкового контрацептива. Якщо при просуванні зонда відчувається опір, слід розглянути доцільність дилатації цервікального каналу. Якщо є потреба у дилатації шийки матки, слід розглянути можливість застосування анальгетиків і/або парацервікальної блокади.

Введення

1. Спочатку повністю відкрийте стерильну упаковку (мал. 1). Далі маніпуляцію проводять з дотриманням правил асептики у стерильних рукавичках.

Малюнок 1

2. Натисніть на повзунок вперед у напрямку стрілки до дальньої позиції, щоб ввести систему Джайдес у трубку для введення (мал. 2).

Малюнок 2

УВАГА! Не тягніть повзунок вниз, оскільки це може призвести до передчасного розкриття системи Джайдес. Якщо це станеться, систему Джайдес вже не можна буде повторно ввести в трубку для введення.

3. Тримаючи повзунок у дальньому положенні, встановіть верхній кінець фланця відповідно до глибини матки, визначеної за допомогою зонда (мал. 3).

Малюнок 3

4. Утримуючи повзунок у дальньому положенні, просувайте пристрій для введення через шийку матки доти, поки фланець не зафіксується на відстані приблизно 1,5-2 см від шийки матки (мал. 4).

Малюнок 4

УВАГА! Не просувайте пристрій для введення силою. За необхідності проведіть дилатацію цервікального каналу.

5. Утримуючи пристрій для введення, потягніть повзунок до мітки для розкриття горизонтальних плічок системи Джайдес (мал. 5). Зачекайте 5-10 секунд до повного розкриття горизонтальних плічок.

Малюнок 5

6. Обережно просувайте пристрій для введення у напрямку дна матки, поки фланець не торкнеться шийки матки. У цей момент система Джайдес розташована у ділянці дня матки (мал. 6).

Малюнок 6

7. Утримуючи пристрій для введення, розкрийте систему Джайдес, потягнувши повзунок вниз до упору (мал. 7). Утримуючи повзунок у нижній позиції, акуратно вийміть пристрій для введення, обережно витягуючи його назовні. Підріжте нитки, залишивши видимі кінчики довжиною близько 2-3 см поза маткою.

Малюнок 7

УВАГА! Якщо ви підозрюєте, що система не знаходиться у правильному положенні, перевірте її розміщення (наприклад, за допомогою ультразвукового дослідження). Видаліть систему, якщо вона не розташована правильно у порожнині матки. Видалену систему повторно вводити не можна.

Видалення/заміна

Для видалення/заміни див. інформацію в підрозділі «Введення і видалення/заміна».

Систему Джайдес видаляють, потягнувши за нитки пінцетом (мал. 8).

Нову систему Джайдес можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Після видалення системи Джайдес її необхідно перевірити на предмет можливого пошкодження.

Малюнок 8

Діти.

Безпека та ефективність застосування системи не досліджувалися у жінок до 18 років. Немає показань для застосування системи Джайдес до настання менархе.

Дані щодо безпеки та ефективності див. у розділі «Фармакологічні властивості».

Можно ли принимать Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 при беременности?

plus-icon
Согласно инструкции по применению Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 детям?

plus-icon
Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 в аптеках Украины?

plus-icon
Категория отпуска на Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1.

Процесс покупки Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 и заберите его в аптеке.

Купить Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Джайдес внутриматочная система с левоноргест. 13,5 мг №1 можно в таких городах: Ровно , Чернигов , Сумы , Харьков , Запорожье , Львов , Ивано-Франковск , Черновцы , Одесса , Николаев , Винница , Черкассы , Полтава , Кременчуг , Миргород , Днепр , Кривой Рог , Кропивницкий , Киев и в других населенных пунктах Украины.