Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5

ReturnНазад

Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5

Цены на Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5
96.47 - 182.12 грн.
target

найдено в 9 аптеках

96.47 - 182.12 грн.
target

найдено в 9 аптеках

Внимание!Внимание!

Описание препарата Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 создано на основе официальной инструкции к Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діюча речовина: диклофенак натрію;

3 мл розчину містять: 75 мг диклофенаку натрію (25 мг/мл);

допоміжні речовини: натрію метабісульфіт (E 223), маніт (Е 421), спирт бензиловий, натрію гідроксид, пропіленгліколь, вода для ін’єкцій.

testimony

Показания

Препарат при внутрішньом’язовому введенні призначений для лікування:

– запальних та дегенеративних форм ревматизму, ревматоїдного артриту, анкілозуючого спондиліту, остеоартриту, спондилоартриту, вертебрального больового синдрому, несуглобового ревматизму;

– гострих нападів подагри;

– ниркової та біліарної колік;

– болю та набряку після травм і операцій;

– тяжких нападів мігрені.

Препарат при введенні у вигляді внутрішньовенних інфузій призначений для лікування або профілактики післяопераційного болю.

composition

Противопоказания

– Підвищена гіперчутливість до діючої речовини, натрію метабісульфіту або до будь-яких інших компонентів лікарського засобу.

– Кровотеча або перфорація шлунково-кишкового тракту в анамнезі, пов’язана з попереднім лікуванням нестероїдними протизапальними засобами (НПЗЗ).

– Активна форма виразкової хвороби/кровотечі або рецидивуюча виразкова хвороба/кровотеча в анамнезі (два або більше окремих епізоди встановленої виразки або кровотечі).

- Активна форма виразки шлунка та/або дванадцятипалої кишки, шлунково-кишкова кровотеча або перфорація.

– III триместр вагітності.

– Як і інші НПЗЗ, диклофенак також протипоказаний пацієнтам, у яких застосування ібупрофену, ацетилсаліцилової кислоти або інших нестероїдних протизапальних препаратів провокує напади бронхіальної астми, бронхоспазм, ангіоневротичний набряк, кропив’янку, гострий риніт / назальні поліпи або симптоми, подібні до алергії.

– Запальні захворювання кишечнику (наприклад хвороба Крона або виразковий коліт).

– Печінкова недостатність (класу С за класифікацією Чайлда — П’ю), цироз печінки і асцит.

- Серцева недостатність (функціональний клас II–IV за NYHA — Нью-Йоркська кардіологічна асоціація).

– Ниркова недостатність (швидкість клубочкової фільтрації (ШКФ) < 15 мл/хв/1,73м2).

– Високий ризик розвитку післяопераційних кровотеч, незгортання крові, порушень гемостазу, гемопоетичних порушень чи цереброваскулярних кровотеч.

– Не застосовувати для лікування постопераційного болю при аортокоронарному шунтуванні (або при використанні апарату штучного кровообігу).

– Ішемічна хвороба серця у пацієнтів, які мають стенокардію або перенесли інфаркт міокарда.

– Цереброваскулярні захворювання у пацієнтів, які перенесли інсульт або мають епізоди транзиторних ішемічних атак.

– Захворювання периферичних артерій.

– У даній лікарській формі препарат протипоказаний дітям.

Протипоказання для внутрішньовенного застосування.

– Одночасне застосування НПЗЗ або антикоагулянту (у тому числі низьких доз гепарину).

– Наявність в анамнезі геморагічного діатезу, підтверджена або підозрювана цереброваскулярна кровотеча в анамнезі.

– Операції, пов’язані з високим ризиком кровотечі.

– Бронхіальна астма в анамнезі.

– Помірне або тяжке порушення ниркової функції (креатинін сироватки крові більше 160 мкмоль/л).

– Гіповолемія або зневоднення з будь-якої причини.

Usage

Способ применения

Препарат слід застосовувати у найменших ефективних дозах протягом найкоротшого періоду часу, враховуючи завдання лікування у кожного окремого пацієнта.

Дорослі

Препарат Евінопон, розчин для ін’єкцій, не застосовують більше ніж 2 дні. У разі необхідності лікування можна продовжити диклофенаком в іншій лікарській формі, наприклад таблетками або супозиторіями.

Внутрішньом’язова ін’єкція

З метою попередження пошкодження нервових або інших тканин у місці внутрішньом’язової ін’єкції потрібно дотримуватись таких інструкцій. Такі пошкодження можуть призводити до м’язової слабкості, паралічу м’язів та гіпостезії.

Доза зазвичай становить 75 мг (1 ампула) на добу, яку вводять шляхом глибокої ін’єкції у верхній зовнішній сектор великого сідничного м’яза, використовуючи асептичну техніку. У тяжких випадках (наприклад, коліки), добову дозу можна збільшити до двох ін’єкцій по 75 мг, між якими дотримують інтервал у кілька годин (по одній ін’єкції в кожну сідницю). Як альтернативу 75 мг розчину для ін’єкцій можна комбінувати з іншими лікарськими формами диклофенаку (наприклад таблетками або супозиторіями) до максимальної сумарної добової дози 150 мг диклофенаку натрію.

В умовах нападу мігрені клінічний досвід обмежений випадками з початковим застосуванням однієї ампули 75 мг, дозу вводять при можливості одразу ж після застосування супозиторіїв по 75 мг у той же самий день (за необхідності). Загальна добова доза не має перевищувати 175 мг у перший день.

Немає доступних даних щодо застосування диклофенаку для лікування нападів мігрені більш ніж один день. Якщо пацієнт потребує подальшої терапії в наступні дні, добова доза не повинна перевищувати 150 мг (у вигляді розподілених доз, введених у формі супозиторіїв).

Внутрішньовенні інфузії

Безпосередньо перед початком внутрішньовенної інфузії лікарський засіб Евінопон слід розвести у 100–500 мл 0,9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози. Обидва розчини спершу потрібно буферизувати розчином бікарбонату натрію (0,5 мл 8,4 % розчину або 1 мл 4,2 %). Використовувати можна тільки прозорі розчини. Якщо в розчині є кристали або осад, його застосовувати не можна.

Евінопон, розчин для ін’єкцій, не слід вводити у вигляді внутрішньовенної болюсної ін’єкції.

Рекомендовані альтернативні режими дозування препарату Евінопон, розчину для ін’єкцій:

– для лікування помірного і тяжкого післяопераційного болю 75 мг необхідно вводити безперервно від 30 хвилин до 2 годин; у разі необхідності лікування можна повторити через 4–6 годин, але доза не повинна перевищувати 150 мг на добу;

– для профілактики післяопераційного болю через 15 хв – 1 годину після хірургічного втручання потрібно ввести навантажувальну дозу 25–50 мг, після цього необхідно застосувати безперервну інфузію приблизно 5 мг/год аж до максимальної добової дози 150 мг.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку (від 65 років).

Хоча у пацієнтів літнього віку фармакокінетика препарату Евінопон клінічно значуще не погіршується, нестероїдні протизапальні засоби слід застосовувати з особливою обережністю таким пацієнтам, які, як правило, більш схильні до розвитку небажаних реакцій. Зокрема, для ослаблених пацієнтів літнього віку або для пацієнтів з низьким показником маси тіла рекомендується застосовувати найнижчі ефективні дози (див. також розділ «Особливості застосування»); також пацієнтів необхідно обстежити щодо шлунково-кишкових кровотеч при лікуванні НПЗЗ.

Рекомендована максимальна добова доза лікарського засобу Евінопон становить 150 мг.

Підтверджене серцево-судинне захворювання або серйозні серцево-судинні фактори ризику.

Лікарський засіб Евінопон загалом не рекомендується пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями чи неконтрольованою артеріальною гіпертензією. За необхідності пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, неконтрольованою артеріальною гіпертензією або значними факторами ризику серцево-судинних захворювань лікарський засіб Евінопон призначати лише після ретельної оцінки та тільки у дозах до 100 мг на добу, якщо тривалість лікування перевищує 4 тижні (див. розділ «Особливості застосування»).

Ниркова недостатність.

Евінопон протипоказаний пацієнтам з нирковою недостатністю (ШКФ < 15мл/хв/1,73м2; див. розділ «Протипоказання»).

Спеціальні дослідження у пацієнтів з порушеннями функції нирок не проводилися, тому рекомендації щодо коригування дози зробити неможливо. Евінопон слід з обережністю застосовувати пацієнтам із порушенням функції нирок (див. розділ «Особливості застосування»).

Печінкова недостатність.

Евінопон протипоказаний пацієнтам із печінковою недостатністю (див. розділ «Протипоказання»).

Спеціальні дослідження у пацієнтів з порушеннями функції печінки не проводилися, тому рекомендації щодо коригування дози зробити неможливо. Евінопон слід з обережністю застосовувати пацієнтам із порушенням функції печінки від легкого до помірного ступеня (див. розділ «Особливості застосування»).

Діти.

Евінопон у лікарській формі розчину для ін’єкцій протипоказаний для застосування дітям.

Аналоги для Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5

Показать еще

Покупают с Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5, а также ответы на них.

Какая цена на Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5?

plus-icon

Цены на Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 в Украине начинаются от 96.47 до 182.12, препарат доступен в 9 аптеках.

От чего помогает Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5?

plus-icon

Показания к применению Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5:

Препарат при внутрішньом’язовому введенні призначений для лікування:

– запальних та дегенеративних форм ревматизму, ревматоїдного артриту, анкілозуючого спондиліту, остеоартриту, спондилоартриту, вертебрального больового синдрому, несуглобового ревматизму;

– гострих нападів подагри;

– ниркової та біліарної колік;

– болю та набряку після травм і операцій;

– тяжких нападів мігрені.

Препарат при введенні у вигляді внутрішньовенних інфузій призначений для лікування або профілактики післяопераційного болю.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5: 25 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5?

plus-icon

Инструкция к Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5?

plus-icon

С составом Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: диклофенак натрію;

3 мл розчину містять: 75 мг диклофенаку натрію (25 мг/мл);

допоміжні речовини: натрію метабісульфіт (E 223), маніт (Е 421), спирт бензиловий, натрію гідроксид, пропіленгліколь, вода для ін’єкцій.

Как принимать Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5?

plus-icon

Препарат слід застосовувати у найменших ефективних дозах протягом найкоротшого періоду часу, враховуючи завдання лікування у кожного окремого пацієнта.

Дорослі

Препарат Евінопон, розчин для ін’єкцій, не застосовують більше ніж 2 дні. У разі необхідності лікування можна продовжити диклофенаком в іншій лікарській формі, наприклад таблетками або супозиторіями.

Внутрішньом’язова ін’єкція

З метою попередження пошкодження нервових або інших тканин у місці внутрішньом’язової ін’єкції потрібно дотримуватись таких інструкцій. Такі пошкодження можуть призводити до м’язової слабкості, паралічу м’язів та гіпостезії.

Доза зазвичай становить 75 мг (1 ампула) на добу, яку вводять шляхом глибокої ін’єкції у верхній зовнішній сектор великого сідничного м’яза, використовуючи асептичну техніку. У тяжких випадках (наприклад, коліки), добову дозу можна збільшити до двох ін’єкцій по 75 мг, між якими дотримують інтервал у кілька годин (по одній ін’єкції в кожну сідницю). Як альтернативу 75 мг розчину для ін’єкцій можна комбінувати з іншими лікарськими формами диклофенаку (наприклад таблетками або супозиторіями) до максимальної сумарної добової дози 150 мг диклофенаку натрію.

В умовах нападу мігрені клінічний досвід обмежений випадками з початковим застосуванням однієї ампули 75 мг, дозу вводять при можливості одразу ж після застосування супозиторіїв по 75 мг у той же самий день (за необхідності). Загальна добова доза не має перевищувати 175 мг у перший день.

Немає доступних даних щодо застосування диклофенаку для лікування нападів мігрені більш ніж один день. Якщо пацієнт потребує подальшої терапії в наступні дні, добова доза не повинна перевищувати 150 мг (у вигляді розподілених доз, введених у формі супозиторіїв).

Внутрішньовенні інфузії

Безпосередньо перед початком внутрішньовенної інфузії лікарський засіб Евінопон слід розвести у 100–500 мл 0,9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози. Обидва розчини спершу потрібно буферизувати розчином бікарбонату натрію (0,5 мл 8,4 % розчину або 1 мл 4,2 %). Використовувати можна тільки прозорі розчини. Якщо в розчині є кристали або осад, його застосовувати не можна.

Евінопон, розчин для ін’єкцій, не слід вводити у вигляді внутрішньовенної болюсної ін’єкції.

Рекомендовані альтернативні режими дозування препарату Евінопон, розчину для ін’єкцій:

– для лікування помірного і тяжкого післяопераційного болю 75 мг необхідно вводити безперервно від 30 хвилин до 2 годин; у разі необхідності лікування можна повторити через 4–6 годин, але доза не повинна перевищувати 150 мг на добу;

– для профілактики післяопераційного болю через 15 хв – 1 годину після хірургічного втручання потрібно ввести навантажувальну дозу 25–50 мг, після цього необхідно застосувати безперервну інфузію приблизно 5 мг/год аж до максимальної добової дози 150 мг.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку (від 65 років).

Хоча у пацієнтів літнього віку фармакокінетика препарату Евінопон клінічно значуще не погіршується, нестероїдні протизапальні засоби слід застосовувати з особливою обережністю таким пацієнтам, які, як правило, більш схильні до розвитку небажаних реакцій. Зокрема, для ослаблених пацієнтів літнього віку або для пацієнтів з низьким показником маси тіла рекомендується застосовувати найнижчі ефективні дози (див. також розділ «Особливості застосування»); також пацієнтів необхідно обстежити щодо шлунково-кишкових кровотеч при лікуванні НПЗЗ.

Рекомендована максимальна добова доза лікарського засобу Евінопон становить 150 мг.

Підтверджене серцево-судинне захворювання або серйозні серцево-судинні фактори ризику.

Лікарський засіб Евінопон загалом не рекомендується пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями чи неконтрольованою артеріальною гіпертензією. За необхідності пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, неконтрольованою артеріальною гіпертензією або значними факторами ризику серцево-судинних захворювань лікарський засіб Евінопон призначати лише після ретельної оцінки та тільки у дозах до 100 мг на добу, якщо тривалість лікування перевищує 4 тижні (див. розділ «Особливості застосування»).

Ниркова недостатність.

Евінопон протипоказаний пацієнтам з нирковою недостатністю (ШКФ < 15мл/хв/1,73м2; див. розділ «Протипоказання»).

Спеціальні дослідження у пацієнтів з порушеннями функції нирок не проводилися, тому рекомендації щодо коригування дози зробити неможливо. Евінопон слід з обережністю застосовувати пацієнтам із порушенням функції нирок (див. розділ «Особливості застосування»).

Печінкова недостатність.

Евінопон протипоказаний пацієнтам із печінковою недостатністю (див. розділ «Протипоказання»).

Спеціальні дослідження у пацієнтів з порушеннями функції печінки не проводилися, тому рекомендації щодо коригування дози зробити неможливо. Евінопон слід з обережністю застосовувати пацієнтам із порушенням функції печінки від легкого до помірного ступеня (див. розділ «Особливості застосування»).

Діти.

Евінопон у лікарській формі розчину для ін’єкцій протипоказаний для застосування дітям.

Можно ли принимать Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5.

Процесс покупки Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 и заберите его в аптеке.

Купить Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Эвинопон раствор для ин. 25 мг/мл амп. 3 мл №5 можно в таких городах: Нововолынск , Запорожье , Стрый , Львов , Тернополь , Хмельницкий , Черкассы , Кривой Рог , Каменское , Кропивницкий и в других населенных пунктах Украины.