Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1

ReturnНазад

Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1

Цены на Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1
201.80 - 241.29 грн.
target

найдено в 37 аптеках

201.80 - 241.29 грн.
target

найдено в 37 аптеках

Внимание!Внимание!

Описание препарата Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 создано на основе официальной инструкции к Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діючі речовини: сульбактам і цефоперазон;

1 флакон містить цефоперазон натрію у перерахунку на цефоперазон 1 г та сульбактам натрію у перерахунку на сульбактам 1 г;

допоміжні речовини: відсутні.

testimony

Показания

Препарат застосовувати для лікування таких інфекцій, спричинених чутливими штамами мікроорганізмів:

· інфекції дихальних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

· інфекції сечовивідних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

· перитоніт, холецистит, холангіт та інші інфекції черевної порожнини;

· септицемія;

· менінгіт;

· інфекції шкіри і м’яких тканин;

· інфекції кісток і суглобів;

· запальні захворювання органів малого таза, ендометрит, гонорея та інші інфекції статевих органів.

composition

Противопоказания

Сульцеф протипоказаний пацієнтам з відомою алергією на пеніциліни, сульбактам, цефоперазон або будь-який цефалоспорин.

Usage

Способ применения

Дорослі. Звичайна доза препарату Сульцеф для дорослих становить 2-4 г на добу (тобто від 1 г до 2 г цефоперазону на добу), внутрішньовенно або внутрішньом’язово в еквівалентно розділених дозах кожні 12 годин.

Співвідношення

Сульбактам/
цефоперазон (г)

Доза
сульбактаму (г)

Доза
цефоперазону (г)

1:1

2,0-4,0

1,0-2,0

1,0-2,0

При тяжких або рефрактерних інфекціях добову дозу препарату Сульцеф можна підвищити до 8 г при співвідношенні діючих речовин 1:1 (тобто доза цефоперазону – 4 г) внутрішньовенно у рівномірно розподілених дозах кожні 12 годин. У пацієнтів, які отримують сульбактам і цефоперазон у співвідношенні 1:1, може виникати потреба додаткового окремого введення цефоперазону. У цьому випадку його слід вводити кожні 12 годин рівними дозами. Рекомендована максимальна добова доза сульбактаму становить 4 г (8 г препарату Сульцеф).

Діти. Звичайна доза препарату Сульцеф для дітей становить від 40 до 80 мг/кг/добу (тобто 20-40 мг/кг маси тіла/добу цефоперазону). Препарат слід вводити кожні 6-12 годин рівномірно розподіленими дозами.

Співвідношення

Сульбактам/цефоперазон

(мг/кг маси тіла/добу)

Доза сульбактаму (мг/кг маси тіла/ добу)

Доза цефоперазону (мг/кг маси тіла/добу)

1:1

40-80

20-40

20-40

При тяжких або рефрактерних інфекціях добову дозу можна підвищити до 160 мг/кг при співвідношенні сульбактаму і цефоперазону 1:1 (тобто доза цефоперазону – 160 мг/кг/добу), рівномірно розділивши її на 2-4 дози.

Новонароджені. Новонародженим 1-го тижня життя препарат слід вводити кожні 12 годин. Максимальна добова доза сульбактаму для дітей не повинна перевищувати 80 мг/кг/добу (160 мг/кг/добу препарату Сульцеф). У випадку, якщо необхідна доза цефоперазону, що перевищує 80 мг/кг/добу, додаткову дозу цефоперазону слід застосовувати окремо.

Сульцеф ефективно застосовують дітям, однак всебічних досліджень застосування препарату недоношеним або доношеним новонародженим не проводилося. Тому перед початком лікування недоношеним або доношених новонароджених слід ретельно оцінити потенційну користь та ризик від застосування препарату.

У новонароджених із білірубіновою енцефалопатією цефоперазон не заміщує білірубін у місцях зв’язування з протеїнами плазми.

Порушення функції печінки. Див. розділ «Особливості застосування».

Порушення функції нирок. Режим дозування при застосуванні препарату Сульцеф слід коригувати для пацієнтів зі значним зниженням функції нирок (кліренс креатиніну менше 30 мл/хв) з метою компенсації зниженого кліренсу сульбактаму. Пацієнтам із кліренсом креатиніну 15-30 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 1 г, яку слід вводити кожні 12 годин (максимальна добова доза сульбактаму – 2 г), а пацієнтам з кліренсом креатиніну менше 15 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 500 мг, яку вводити кожні 12 год (максимальна добова доза сульбактаму – 1 г). При тяжких інфекціях може виникнути необхідність додаткового застосування цефоперазону окремо.

Фармакокінетичний профіль сульбактаму суттєво змінюється при проведенні гемодіалізу.

Термін напіввиведення цефоперазону із сироватки крові при гемодіалізі дещо зменшується. Отже, режим дозування слід встановити відповідно до періоду діалізу.

Пацієнти літнього віку. Див. розділ «Фармакокінетика».

Внутрішньовенне застосування.

Для краплинної інфузії вміст кожного флакона препарату Сульцеф слід розчинити у відповідній кількості 5 % розчину глюкози у воді, 0,9 % розчину натрію хлориду для ін’єкцій або стерильної води для ін’єкцій, а потім перед застосуванням розвести до 20 мл тим самим розчином з подальшим введенням протягом 15-60 хвилин.

Для внутрішньовенної ін’єкції вміст флакона розводити, як описано вище, та вводити протягом щонайменше 3 хвилин.

Розчин Рінгера лактату є прийнятим розчинником для проведення внутрішньовенної інфузії, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»).

Внутрішньом’язове застосування.

2 % розчин лідокаїну гідрохлориду є прийнятним розчинником для приготування розчину для внутрішньом’язового введення, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»).

Відновлення.

Загальна доза
(г)

Еквівалентна доза
сульбактам+цефоперазон (г)

Об’єм
розчинника

Максимальна кінцева
концентрація (мг/мл)

2

1+1

6,7

125+125

Сульцеф є сумісним з водою для ін’єкцій, 5 % розчином глюкози, 0,9 % розчином натрію хлориду, 5 % розчином глюкози в 0,225 % розчині натрію хлориду та 5 % глюкозою у 0,9 % розчині натрію хлориду в концентраціях до 125 мг цефоперазону та 125 мг сульбактаму на 1 мл.

Розчин Рінгера лактату. Для відновлення слід використовувати стерилну воду для ін’єкцій (див. розділ «Несумісність»). Необхідним є двоетапне розведення з використанням води для ін’єкцій (див. таблицю вище); потім отриманий розчин розводити розчином Рінгера лактату для отримання концентрації сульбактаму 5 мг/мл (до 2 мл або 4 мл початково розбавленого розчину додають 50 мл або 100 мл розчину Рінгера лактату відповідно).

Лідокаїн. Для відновлення слід використовувати стерильну воду для ін’єкцій (див. розділ «Несумісність»). Для проведення внутрішньом’язової ін’єкції розведення лікарського засобу проводять у два етапи. Спочатку готують первинний розчин у стерильній воді для ін’єкцій (див. таблицю) з подальшим додаванням 2 % розчину лідокаїну. Приблизна концентрація лідокаїну у вторинному розчині – 0,5 %.

Відновлення та введення вмісту флакону слід проводити у відповідних асептичних умовах. Відновлений розчин повинен бути прозорим, не забарвленим без видимих ​​твердих частинок. Будь-який невикористаний продукт або відходи потрібно утилізувати відповідно до місцевих вимог.

Діти.

Препарат застосовувати дітям. Однак всебічних досліджень щодо застосування препарату недоношеним немовлятам або новонародженим не проводили. Тому перед початком лікування недоношених немовлят або новонароджених слід ретельно оцінити потенційну користь та можливий ризик терапії. Цефоперазон не витісняє білірубін зі зв’язку з білками плазми крові.

Аналоги для Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1

Показать еще

Покупают с Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1, а также ответы на них.

Какая цена на Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1?

plus-icon

Цены на Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 в Украине начинаются от 201.8 до 241.29, препарат доступен в 37 аптеках.

От чего помогает Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1?

plus-icon

Показания к применению Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1:

Препарат застосовувати для лікування таких інфекцій, спричинених чутливими штамами мікроорганізмів:

· інфекції дихальних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

· інфекції сечовивідних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

· перитоніт, холецистит, холангіт та інші інфекції черевної порожнини;

· септицемія;

· менінгіт;

· інфекції шкіри і м’яких тканин;

· інфекції кісток і суглобів;

· запальні захворювання органів малого таза, ендометрит, гонорея та інші інфекції статевих органів.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1: 1000 мг+1000 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1?

plus-icon

Инструкция к Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1?

plus-icon

С составом Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 можно ознакомиться ниже.

діючі речовини: сульбактам і цефоперазон;

1 флакон містить цефоперазон натрію у перерахунку на цефоперазон 1 г та сульбактам натрію у перерахунку на сульбактам 1 г;

допоміжні речовини: відсутні.

Как принимать Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1?

plus-icon

Дорослі. Звичайна доза препарату Сульцеф для дорослих становить 2-4 г на добу (тобто від 1 г до 2 г цефоперазону на добу), внутрішньовенно або внутрішньом’язово в еквівалентно розділених дозах кожні 12 годин.

Співвідношення

Сульбактам/
цефоперазон (г)

Доза
сульбактаму (г)

Доза
цефоперазону (г)

1:1

2,0-4,0

1,0-2,0

1,0-2,0

При тяжких або рефрактерних інфекціях добову дозу препарату Сульцеф можна підвищити до 8 г при співвідношенні діючих речовин 1:1 (тобто доза цефоперазону – 4 г) внутрішньовенно у рівномірно розподілених дозах кожні 12 годин. У пацієнтів, які отримують сульбактам і цефоперазон у співвідношенні 1:1, може виникати потреба додаткового окремого введення цефоперазону. У цьому випадку його слід вводити кожні 12 годин рівними дозами. Рекомендована максимальна добова доза сульбактаму становить 4 г (8 г препарату Сульцеф).

Діти. Звичайна доза препарату Сульцеф для дітей становить від 40 до 80 мг/кг/добу (тобто 20-40 мг/кг маси тіла/добу цефоперазону). Препарат слід вводити кожні 6-12 годин рівномірно розподіленими дозами.

Співвідношення

Сульбактам/цефоперазон

(мг/кг маси тіла/добу)

Доза сульбактаму (мг/кг маси тіла/ добу)

Доза цефоперазону (мг/кг маси тіла/добу)

1:1

40-80

20-40

20-40

При тяжких або рефрактерних інфекціях добову дозу можна підвищити до 160 мг/кг при співвідношенні сульбактаму і цефоперазону 1:1 (тобто доза цефоперазону – 160 мг/кг/добу), рівномірно розділивши її на 2-4 дози.

Новонароджені. Новонародженим 1-го тижня життя препарат слід вводити кожні 12 годин. Максимальна добова доза сульбактаму для дітей не повинна перевищувати 80 мг/кг/добу (160 мг/кг/добу препарату Сульцеф). У випадку, якщо необхідна доза цефоперазону, що перевищує 80 мг/кг/добу, додаткову дозу цефоперазону слід застосовувати окремо.

Сульцеф ефективно застосовують дітям, однак всебічних досліджень застосування препарату недоношеним або доношеним новонародженим не проводилося. Тому перед початком лікування недоношеним або доношених новонароджених слід ретельно оцінити потенційну користь та ризик від застосування препарату.

У новонароджених із білірубіновою енцефалопатією цефоперазон не заміщує білірубін у місцях зв’язування з протеїнами плазми.

Порушення функції печінки. Див. розділ «Особливості застосування».

Порушення функції нирок. Режим дозування при застосуванні препарату Сульцеф слід коригувати для пацієнтів зі значним зниженням функції нирок (кліренс креатиніну менше 30 мл/хв) з метою компенсації зниженого кліренсу сульбактаму. Пацієнтам із кліренсом креатиніну 15-30 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 1 г, яку слід вводити кожні 12 годин (максимальна добова доза сульбактаму – 2 г), а пацієнтам з кліренсом креатиніну менше 15 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 500 мг, яку вводити кожні 12 год (максимальна добова доза сульбактаму – 1 г). При тяжких інфекціях може виникнути необхідність додаткового застосування цефоперазону окремо.

Фармакокінетичний профіль сульбактаму суттєво змінюється при проведенні гемодіалізу.

Термін напіввиведення цефоперазону із сироватки крові при гемодіалізі дещо зменшується. Отже, режим дозування слід встановити відповідно до періоду діалізу.

Пацієнти літнього віку. Див. розділ «Фармакокінетика».

Внутрішньовенне застосування.

Для краплинної інфузії вміст кожного флакона препарату Сульцеф слід розчинити у відповідній кількості 5 % розчину глюкози у воді, 0,9 % розчину натрію хлориду для ін’єкцій або стерильної води для ін’єкцій, а потім перед застосуванням розвести до 20 мл тим самим розчином з подальшим введенням протягом 15-60 хвилин.

Для внутрішньовенної ін’єкції вміст флакона розводити, як описано вище, та вводити протягом щонайменше 3 хвилин.

Розчин Рінгера лактату є прийнятим розчинником для проведення внутрішньовенної інфузії, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»).

Внутрішньом’язове застосування.

2 % розчин лідокаїну гідрохлориду є прийнятним розчинником для приготування розчину для внутрішньом’язового введення, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»).

Відновлення.

Загальна доза
(г)

Еквівалентна доза
сульбактам+цефоперазон (г)

Об’єм
розчинника

Максимальна кінцева
концентрація (мг/мл)

2

1+1

6,7

125+125

Сульцеф є сумісним з водою для ін’єкцій, 5 % розчином глюкози, 0,9 % розчином натрію хлориду, 5 % розчином глюкози в 0,225 % розчині натрію хлориду та 5 % глюкозою у 0,9 % розчині натрію хлориду в концентраціях до 125 мг цефоперазону та 125 мг сульбактаму на 1 мл.

Розчин Рінгера лактату. Для відновлення слід використовувати стерилну воду для ін’єкцій (див. розділ «Несумісність»). Необхідним є двоетапне розведення з використанням води для ін’єкцій (див. таблицю вище); потім отриманий розчин розводити розчином Рінгера лактату для отримання концентрації сульбактаму 5 мг/мл (до 2 мл або 4 мл початково розбавленого розчину додають 50 мл або 100 мл розчину Рінгера лактату відповідно).

Лідокаїн. Для відновлення слід використовувати стерильну воду для ін’єкцій (див. розділ «Несумісність»). Для проведення внутрішньом’язової ін’єкції розведення лікарського засобу проводять у два етапи. Спочатку готують первинний розчин у стерильній воді для ін’єкцій (див. таблицю) з подальшим додаванням 2 % розчину лідокаїну. Приблизна концентрація лідокаїну у вторинному розчині – 0,5 %.

Відновлення та введення вмісту флакону слід проводити у відповідних асептичних умовах. Відновлений розчин повинен бути прозорим, не забарвленим без видимих ​​твердих частинок. Будь-який невикористаний продукт або відходи потрібно утилізувати відповідно до місцевих вимог.

Діти.

Препарат застосовувати дітям. Однак всебічних досліджень щодо застосування препарату недоношеним немовлятам або новонародженим не проводили. Тому перед початком лікування недоношених немовлят або новонароджених слід ретельно оцінити потенційну користь та можливий ризик терапії. Цефоперазон не витісняє білірубін зі зв’язку з білками плазми крові.

Можно ли принимать Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1, принимать при беременности: по назначению врача

Можно ли Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 детям?

plus-icon

Применение для детей: по назначению врача. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1.

Процесс покупки Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 и заберите его в аптеке.

Купить Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Сульцеф пор. для раствора для ин. 1 г/1 г фл. №1 можно в таких городах: Киев и в других населенных пунктах Украины.