Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5

ReturnНазад

Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5

Цены на Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5
172.40 - 8873.84 грн.
target

найдено в 252 аптеках

172.40 - 8873.84 грн.
target

найдено в 252 аптеках

Внимание!Внимание!

Описание препарата Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 создано на основе официальной инструкции к Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діючі речовини: інсулін деглюдек, ліраглутид;

1 мл розчину містить 100 ОД інсуліну деглюдек* та 3,6 мг ліраглутиду*.

1 попередньо заповнена шприц-ручка містить 3 мл, що еквівалентно 300 ОД інсуліну деглюдек та 10,8 мг ліраглутиду;

допоміжні речовини: гліцерин, фенол, цинку ацетат, кислота хлористоводнева (для корекції pH), натрію гідроксид (для корекції pH), вода для ін’єкцій.

*Вироблені за технологією рекомбінантної ДНК в Saccharomyces cerevisiae.

testimony

Показания

Лікарський засіб Ксалтофай застосовують при недостатньо контрольованому цукровому діабеті II типу у дорослих з метою покращення глікемічного контролю як доповнення до дієти, фізичних вправ та інших пероральних лікарських засобів для лікування цукрового діабету.

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до діючих речовин або до інших компонентів, які вказані у списку допоміжних речовин.

Usage

Способ применения

Лікарський засіб Ксалтофай призначений лише для підшкірного введення. Лікарський засіб Ксалтофай не можна вводити внутрішньовенно або внутрішньом’язово.

Лікарський засіб Ксалтофай вводиться підшкірно шляхом ін’єкції у стегно, у плече або у живіт. Щоб зменшити ризик розвитку ліподистрофії, необхідно постійно змінювати місце ін’єкції навіть у тій же самій ділянці введення лікарського засобу. За подальшими інструкціями щодо застосування лікарського засобу необхідно звернутися до розділу «Особливі заходи безпеки».

Лікарський засіб Ксалтофай не можна набирати шприцом з картриджа попередньо заповненої шприц-ручки (див. розділ «Особливі заходи безпеки».).

Пацієнтів слід проінструктувати про необхідність завжди використовувати нову голку. Повторне використання інсулінових голок підвищує ризик закупорки голок, що може призвести до введення недостатньої дози або до введення надмірної дози лікарського засобу. У разі закупорювання голки пацієнт повинен дотримуватися рекомендацій, наведених в інструкція з використання шприц-ручки лікарського засобу (див. розділ «Особливі заходи безпеки».).

Детальна інформація щодо результатів клінічних досліджень комбінації з іншими препаратами, впливу на глікемічний контроль та застосування у різних популяціях надана у розділах «Особливості застосування», «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій», «Фармакодинаміка».

Інструкція з використання шприц-ручки лікарського засобу Ксалтофай 100 ОД/мл + 3,6 мг/мл, розчин для ін’єкцій.

Будь ласка, уважно прочитайте цю інструкцію перед застосуванням Вашої попередньо наповненої шприц-ручки з лікарським засобом Ксалтофай.

Не застосовуйте шприц-ручку, доки Ваш лікар або медсестра не навчать Вас правильно користуватися нею.

Почніть з перевірки маркування на своїй шприц-ручці, щоб переконатися, що вона містить саме Ксалтофай 100 ОД/мл + 3,6 мг/мл, після чого уважно продивіться наведені нижче ілюстрації, щоб ознайомитися з різними частинами Вашої шприц-ручки і голкою.

Якщо Ви незрячі або маєте слабкий зір і не бачите цифри на лічильнику дози, не використовуйте цю шприц-ручку без сторонньої допомоги. Зверніться по допомогу до людини з нормальним зором, яка навчилася правильному користуванню попередньо наповненою шприц-ручкою з лікарським засобом Ксалтофай.

Ксалтофай є лікарським засобом, що містить інсулін деглюдек і ліраглутид. Ксалтофай вводиться з "кроком дози". Один крок дози містить 1 одиницю інсуліну деглюдек та 0,036 мг ліраглутиду.

Ваша попередньо наповнена шприц-ручка обладнана селектором дози. Вона містить 3 мл лікарського засобу Ксалтофай у вигляді розчину. Шприц-ручка дозволяє здійснити введення таких доз:

- один крок дози;

- до 50 кроків дози максимум (що відповідає 50 одиницям інсуліну деглюдек + 1,8 мг ліраглутиду).

Ваша шприц-ручка дозволяє вводити дози порціями по одному кроку дози.

Не перераховуйте свою дозу. Набране Вами число кроків дози відповідає тій цифрі, що показана на лічильнику дози шприц-ручки.

Ваша шприц-ручка призначена для використання з одноразовими голками НовоТвіст або НовоФайн довжиною до 8 мм калібром 32G. Голки до комплекту упаковки не входять.

Xultophy_IFU_Neg Warning Sign_280_1 Важливо!

Зверніть особливу увагу на коментарі, що помічені таким символом, тому що вони є важливими для безпечного застосування шприц-ручки.

Покажчик дозиПускова кнопка
із
гладкою поверхнею
Пускова кнопкаСелектор
дози
Лічильник дозиЕтикетка шприц-ручкиВікно шприц-ручкиШкала шприц-ручкиПаперова наліпкаГолкаВнутрішній ковпачок голкиЗовнішній ковпачок голкиКовпачок
шприц-ручки
Попередньо наповнена шприц-ручка з лікарським засобом Ксалтофай та голка (зразок)

1. Підготуйте свою шприц-ручку з новою голкою.

• Перевірте назву і кольорову етикетку на своїй шприц-ручці, щоб переконатися, що вона містить саме Ксалтофай.

Це особливо важливо, якщо Ви приймаєте не один ін’єкційний лікарський засіб. Прийом невідповідного лікарського засобу може зашкодити Вашому здоров’ю.

• Зніміть ковпачок шприц-ручки.

• Переконайтеся, що розчин у Вашій шприц-ручці прозорий та безбарвний. Подивіться крізь вікно шприц-ручки. Якщо розчин мутний, не використовуйте цю шприц-ручку.

• Візьміть нову голку, відірвіть паперову наліпку.

• Надіньте голку на шприц-ручку. Проверніть голку, доки вона не буде щільно триматися на шприц-ручці.

• Зніміть зовнішній ковпачок голки і залиште його для подальшого використання. Після ін’єкції він Вам знадобиться, щоб безпечно зняти голку зі шприц-ручки.

• Зніміть внутрішній ковпачок голки і викиньте його. Якщо Ви спробуєте надіти його назад, Ви можете випадково уколотися голкою.

На кінчику голки може з’явитися крапля розчину. Це нормально, але Ви все ж таки повинні провести перевірку току лікарського засобу, що надходить зі шприц-ручки.

Не надівайте нову голку на свою шприц-ручку, доки Ви не будете готові зробити ін’єкцію.

* Завжди використовуйте нову голку для кожної ін’єкції.

Це дозволить запобігти закупорюванню голок, забрудненню, інфікуванню і введенню неправильної дози.

* Ніколи не використовуйте голку, якщо вона погнута або пошкоджена.

2. Перевірте ток лікарського засобу зі шприц-ручки.

• Проверніть селектор дози для набору двох кроків дози. Переконайтеся, що лічильник дози показує "2".

• Лічильник дози і покажчик дози покажуть, скільки кроків дози лікарського засобу Ксалтофай Ви набираєте.

Набрано 
2 кроки
дози
Обрано 
2 кроки
дози

• Тримайте шприц-ручку голкою догори.

Легенько постукайте по верхній частині шприц-ручки декілька разів, щоб усі бульбашки повітря піднялися наверх.

• Натисніть пускову кнопку і утримуйте її у такому положенні, доки лічильник дози не повернеться до нуля.

Позначка "0" повинна бути розташована точно проти покажчика дози.

На кінчику голки повинна з’явитися крапля розчину.

На кінчику голки може залишатися невелика крапля розчину, але вона не буде введеною під час ін’єкції.

Якщо крапля розчину на кінчику голки не з’явилась, повторіть етапи 2A − 2C до шести разів. Якщо крапля розчину так і не з’явилась, замініть голку і знову повторіть етапи 2A − 2C.

Якщо крапля розчину на кінчику голки так і не з’являється, викиньте цю шприц-ручку і використайте нову.

* Перед кожною ін’єкцією завжди переконайтеся в тому, що на кінчику голки з’являється крапля розчину. Це гарантує надходження розчину.

Якщо крапля не з’являється, Вам не вдасться ввести лікарський засіб, навіть якщо лічильник дози рухатиметься. Це може свідчити про те, що голка закупорена або пошкоджена.

* Важливо завжди перед кожною ін’єкцією перевіряти ток лікарського засобу зі шприц-ручки. Якщо Ви не перевірите ток розчину зі шприц-ручки, Ви можете ввести недостатню кількість лікарського засобу або не ввести його зовсім. Це може призвести до надто високого рівня цукру в крові.

3. Оберіть свою дозу.

• Проверніть селектор дози для вибору потрібної Вам дози.

Лічильник дози показує дозу у кроках дози.

Якщо Ви встановили неправильну дозу, можна повернути селектор дози вперед чи назад, доки не виберете правильну дозу.

Максимальна доза, яку можна встановити на шприц-ручці, становить 50 кроків дози.

Селектор дози дозволяє змінювати кількість кроків дози.

Тільки лічильник дози і покажчик дози покажуть кількість кроків дози у обраній Вами дозі.

Ви можете набрати до 50 кроків дози на одну дозу. Якщо у Вашій шприц-ручці міститься менше 50 кроків дози, лічильник зупиниться на позначці тієї кількості кроків дози, що залишилася.

Коли селектор дози провертають вперед, назад або коли обрана доза перевищує кількість кроків дози, що залишилася у шприц-ручці, Ви чуєте різне клацання. Не рахуйте кількість клацань.

* Перед кожною ін’єкцією лікарського засобу завжди подивіться на лічильник дози і на покажчик дози, щоб перевірити, яку саме кількість кроків дози Ви обрали.

Не рахуйте кількість клацань шприц-ручки. Якщо Ви наберете і введете неправильну дозу, рівень цукру у крові може стати надто високим чи низьким.

Не орієнтуйтеся на показники шкали шприц-ручки, тому що вона показує лише приблизну кількість розчину, що залишився у Вашій шприц-ручці.

Обрано
5 кроків 
дози
Обрано 
24
кроки 
дози
Зразок

Скільки розчину залишилося?

• Шкала шприц-ручки показує приблизну кількість розчину, що залишився у Вашій шприц-ручці.

Приблизно скільки розчину залишилося

• Щоб точно визначити, скільки розчину залишилося, застосуйте лічильник дози.

Для цього поверніть селектор дози до зупинки лічильника дози.

Якщо лічильник показує "50", то у Вашій шприц-ручці залишилося принаймні 50 кроків дози. Якщо він показує цифру менше 50, то це і є тією кількістю кроків дози, що залишилася у Вашій шприц-ручці.

• Якщо Вам потрібно більше лікарського засобу, ніж залишилося у Вашій шприц-ручці, Ви можете ввести необхідну Вам дозу, використавши дві шприц-ручки.

* Якщо Ви розподіляєте потрібну Вам дозу таким чином, будьте дуже уважними при її розрахунку.

Якщо Ви не впевнені, введіть Вашу повну дозу, використавши нову шприц-ручку. Якщо Ви неправильно розподілите потрібну Вам дозу, Ви введете замало або забагато лікарського засобу. Це може призвести до надто високого або надто низького рівня цукру у Вас в крові.

Зразок

Лічильник дози зупинився:
залишилося 42 кроки
дози

4. Введіть потрібну Вам дозу.

• Введіть голку під шкіру, як Вас цьому навчив Ваш лікар або медсестра.

• Переконайтесь, що лічильник дози розташований у полі Вашого зору. Не торкайтеся його пальцями, тому що це може призвести до переривання ін’єкції.

• Натисніть пускову кнопку до упору та утримуйте її у такому положенні, доки лічильник дози не покаже "0".

Позначка "0" повинна бути розташована чітко проти покажчика дози. При цьому Ви можете почути або відчути клацання.

• Після того, як лічильник дози повернувся до позначки "0", не виймайте голку з-під шкіри і повільно порахуйте до 6.

• Якщо Ви виймете голку раніше, Ви можете побачити струмінь розчину, що витікає з кінчика голки. У такому випадку буде введена не вся доза лікарського засобу і Вам буде потрібно частіше перевіряти рівень цукру у себе в крові.

Рахуйте повільно:

• Вийміть голку з-під шкіри.

Якщо в місці ін’єкції з’явилась кров, злегка натисніть на це місце. Не треба терти цю ділянку.

Після завершення ін’єкції Ви можете побачити краплю розчину на кінчику голки. Це нормально і не впливає на обсяг введеної Вами дози.

* Завжди стежте за показаннями на лічильнику дози, щоб знати, скільки кроків дози Ви ввели. Утримуйте пускову кнопку, доки лічильник дози не покаже позначку "0". Якщо лічильник дози не повернувся до нуля, повна доза лікарського засобу не була введена, що може призвести до надто високого рівня цукру в крові.

Як виявити закупорювання або пошкодження голки?

• Якщо після тривалого натискання на пускову кнопку на лічильнику дози не з’являється позначка "0", це може означати, що голка, яку Ви застосовуєте закупорена, або пошкоджена.

• Це означає, що Ви зовсім не отримали лікарський засіб, навіть якщо лічильник дози зрушився з тієї початкової дози, яку Ви встановили.

Що робити із закупореною голкою?

Замініть голку, як зазначено у пункті 5, та повторіть усі етапи, починаючи з пункту 1 "Підготуйте свою шприц-ручку з новою голкою". Переконайтеся в тому, що Ви встановили повну потрібну Вам дозу.

Ніколи не торкайтесь лічильника дози в ході ін’єкції. Це може призвести до переривання ін’єкції.

5. Після завершення ін’єкції.

• Введіть кінчик голки всередину зовнішнього ковпачка голки, що лежить на пласкій поверхні, не торкаючись при цьому ані голки, ані зовнішнього ковпачка.

• Коли голка опиниться всередині ковпачка, обережно повністю надіньте на неї зовнішній ковпачок голки.

• Обережно викрутіть голку і викиньте її, дотримуючись вказівок Вашого лікаря або медсестри.

• Після кожної ін’єкції надівайте на шприц-ручку її ковпачок, щоб захистити від світла розчин, що міститься в ній.

Завжди викидайте голку після кожної ін’єкції, щоб забезпечити застосування гострої голки і запобігти закупорюванню голок. Якщо голка закупорена, Ви взагалі не зможете ввести лікарський засіб.

Коли шприц-ручка порожня, викиньте її, знявши з неї голку, згідно з рекомендаціями Вашого лікаря, медсестри, фармацевта або з офіційними місцевими вимогами.

* Ніколи не намагайтеся надівати внутрішній ковпачок назад на голку. Ви можете уколотися голкою.

* Завжди після кожної ін’єкції знімайте голку зі шприц-ручки.

Це дозволить запобігти закупорюванню голок, забрудненню, інфікуванню, витіканню розчину і введенню неправильної дози.

* Важливо!

• Завжди майте при собі запасну шприц-ручку і нові голки на випадок їх загублення або пошкодження.

• Завжди зберігайте свою шприц-ручку і голки у прихованому й недосяжному для інших осіб, особливо для дітей, місці.

• Ніколи не давайте свою шприц-ручку іншим людям. Ваші ліки можуть зашкодити їхньому здоров’ю.

• Ніколи не давайте свої голки іншим людям. Це може призвести до перехресного інфікування.

• Особи, які доглядають хворих, повинні бути дуже обережними при поводженні із використаними голками, щоб запобігти ушкодженню голкою і перехресному інфікуванню.

Догляд за Вашою шприц-ручкою.

• Не залишайте шприц-ручку в автомобілі або в іншому місці, де вона може перегрітися або переохолодитися.

• Не зберігайте свою шприц-ручку при температурі понад 30 °C.

• Захищайте свою шприц-ручку від потрапляння на неї пилу, бруду або рідини.

• Не мийте свою шприц-ручку, не занурюйте її у рідину і не змащуйте її. За потреби її можна очистити зволоженою тканиною з м’яким миючим засобом.

• Стежте за тим, щоб Ваша шприц-ручка не падала і не билася об тверду поверхню.

Якщо вона падала або Ви маєте сумніви щодо її роботи, приєднайте нову голку і перевірте ток лікарського засобу зі шприц-ручки перед тим, як зробити ін’єкцію.

• Не намагайтеся вдруге наповнити шприц-ручку. Порожню шприц-ручку слід викинути.

• Не намагайтеся ремонтувати шприц-ручку або розбирати її на частини.

Діти.

Лікарський засіб не застосовують в педіатричній практиці. Досвіду застосування лікарського засобу Ксалтофай дітям та підліткам віком до 18 років не існує.

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5, а также ответы на них.

Какая цена на Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5?

plus-icon

Цены на Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 в Украине начинаются от 172.4 до 8873.84, препарат доступен в 252 аптеках.

От чего помогает Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5?

plus-icon

Показания к применению Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5:

Лікарський засіб Ксалтофай застосовують при недостатньо контрольованому цукровому діабеті II типу у дорослих з метою покращення глікемічного контролю як доповнення до дієти, фізичних вправ та інших пероральних лікарських засобів для лікування цукрового діабету.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5: 3,6 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5?

plus-icon

Инструкция к Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5?

plus-icon

С составом Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 можно ознакомиться ниже.

діючі речовини: інсулін деглюдек, ліраглутид;

1 мл розчину містить 100 ОД інсуліну деглюдек* та 3,6 мг ліраглутиду*.

1 попередньо заповнена шприц-ручка містить 3 мл, що еквівалентно 300 ОД інсуліну деглюдек та 10,8 мг ліраглутиду;

допоміжні речовини: гліцерин, фенол, цинку ацетат, кислота хлористоводнева (для корекції pH), натрію гідроксид (для корекції pH), вода для ін’єкцій.

*Вироблені за технологією рекомбінантної ДНК в Saccharomyces cerevisiae.

Как принимать Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5?

plus-icon

Лікарський засіб Ксалтофай призначений лише для підшкірного введення. Лікарський засіб Ксалтофай не можна вводити внутрішньовенно або внутрішньом’язово.

Лікарський засіб Ксалтофай вводиться підшкірно шляхом ін’єкції у стегно, у плече або у живіт. Щоб зменшити ризик розвитку ліподистрофії, необхідно постійно змінювати місце ін’єкції навіть у тій же самій ділянці введення лікарського засобу. За подальшими інструкціями щодо застосування лікарського засобу необхідно звернутися до розділу «Особливі заходи безпеки».

Лікарський засіб Ксалтофай не можна набирати шприцом з картриджа попередньо заповненої шприц-ручки (див. розділ «Особливі заходи безпеки».).

Пацієнтів слід проінструктувати про необхідність завжди використовувати нову голку. Повторне використання інсулінових голок підвищує ризик закупорки голок, що може призвести до введення недостатньої дози або до введення надмірної дози лікарського засобу. У разі закупорювання голки пацієнт повинен дотримуватися рекомендацій, наведених в інструкція з використання шприц-ручки лікарського засобу (див. розділ «Особливі заходи безпеки».).

Детальна інформація щодо результатів клінічних досліджень комбінації з іншими препаратами, впливу на глікемічний контроль та застосування у різних популяціях надана у розділах «Особливості застосування», «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій», «Фармакодинаміка».

Інструкція з використання шприц-ручки лікарського засобу Ксалтофай 100 ОД/мл + 3,6 мг/мл, розчин для ін’єкцій.

Будь ласка, уважно прочитайте цю інструкцію перед застосуванням Вашої попередньо наповненої шприц-ручки з лікарським засобом Ксалтофай.

Не застосовуйте шприц-ручку, доки Ваш лікар або медсестра не навчать Вас правильно користуватися нею.

Почніть з перевірки маркування на своїй шприц-ручці, щоб переконатися, що вона містить саме Ксалтофай 100 ОД/мл + 3,6 мг/мл, після чого уважно продивіться наведені нижче ілюстрації, щоб ознайомитися з різними частинами Вашої шприц-ручки і голкою.

Якщо Ви незрячі або маєте слабкий зір і не бачите цифри на лічильнику дози, не використовуйте цю шприц-ручку без сторонньої допомоги. Зверніться по допомогу до людини з нормальним зором, яка навчилася правильному користуванню попередньо наповненою шприц-ручкою з лікарським засобом Ксалтофай.

Ксалтофай є лікарським засобом, що містить інсулін деглюдек і ліраглутид. Ксалтофай вводиться з "кроком дози". Один крок дози містить 1 одиницю інсуліну деглюдек та 0,036 мг ліраглутиду.

Ваша попередньо наповнена шприц-ручка обладнана селектором дози. Вона містить 3 мл лікарського засобу Ксалтофай у вигляді розчину. Шприц-ручка дозволяє здійснити введення таких доз:

- один крок дози;

- до 50 кроків дози максимум (що відповідає 50 одиницям інсуліну деглюдек + 1,8 мг ліраглутиду).

Ваша шприц-ручка дозволяє вводити дози порціями по одному кроку дози.

Не перераховуйте свою дозу. Набране Вами число кроків дози відповідає тій цифрі, що показана на лічильнику дози шприц-ручки.

Ваша шприц-ручка призначена для використання з одноразовими голками НовоТвіст або НовоФайн довжиною до 8 мм калібром 32G. Голки до комплекту упаковки не входять.

Xultophy_IFU_Neg Warning Sign_280_1 Важливо!

Зверніть особливу увагу на коментарі, що помічені таким символом, тому що вони є важливими для безпечного застосування шприц-ручки.

Покажчик дозиПускова кнопка
із
гладкою поверхнею
Пускова кнопкаСелектор
дози
Лічильник дозиЕтикетка шприц-ручкиВікно шприц-ручкиШкала шприц-ручкиПаперова наліпкаГолкаВнутрішній ковпачок голкиЗовнішній ковпачок голкиКовпачок
шприц-ручки
Попередньо наповнена шприц-ручка з лікарським засобом Ксалтофай та голка (зразок)

1. Підготуйте свою шприц-ручку з новою голкою.

• Перевірте назву і кольорову етикетку на своїй шприц-ручці, щоб переконатися, що вона містить саме Ксалтофай.

Це особливо важливо, якщо Ви приймаєте не один ін’єкційний лікарський засіб. Прийом невідповідного лікарського засобу може зашкодити Вашому здоров’ю.

• Зніміть ковпачок шприц-ручки.

• Переконайтеся, що розчин у Вашій шприц-ручці прозорий та безбарвний. Подивіться крізь вікно шприц-ручки. Якщо розчин мутний, не використовуйте цю шприц-ручку.

• Візьміть нову голку, відірвіть паперову наліпку.

• Надіньте голку на шприц-ручку. Проверніть голку, доки вона не буде щільно триматися на шприц-ручці.

• Зніміть зовнішній ковпачок голки і залиште його для подальшого використання. Після ін’єкції він Вам знадобиться, щоб безпечно зняти голку зі шприц-ручки.

• Зніміть внутрішній ковпачок голки і викиньте його. Якщо Ви спробуєте надіти його назад, Ви можете випадково уколотися голкою.

На кінчику голки може з’явитися крапля розчину. Це нормально, але Ви все ж таки повинні провести перевірку току лікарського засобу, що надходить зі шприц-ручки.

Не надівайте нову голку на свою шприц-ручку, доки Ви не будете готові зробити ін’єкцію.

* Завжди використовуйте нову голку для кожної ін’єкції.

Це дозволить запобігти закупорюванню голок, забрудненню, інфікуванню і введенню неправильної дози.

* Ніколи не використовуйте голку, якщо вона погнута або пошкоджена.

2. Перевірте ток лікарського засобу зі шприц-ручки.

• Проверніть селектор дози для набору двох кроків дози. Переконайтеся, що лічильник дози показує "2".

• Лічильник дози і покажчик дози покажуть, скільки кроків дози лікарського засобу Ксалтофай Ви набираєте.

Набрано 
2 кроки
дози
Обрано 
2 кроки
дози

• Тримайте шприц-ручку голкою догори.

Легенько постукайте по верхній частині шприц-ручки декілька разів, щоб усі бульбашки повітря піднялися наверх.

• Натисніть пускову кнопку і утримуйте її у такому положенні, доки лічильник дози не повернеться до нуля.

Позначка "0" повинна бути розташована точно проти покажчика дози.

На кінчику голки повинна з’явитися крапля розчину.

На кінчику голки може залишатися невелика крапля розчину, але вона не буде введеною під час ін’єкції.

Якщо крапля розчину на кінчику голки не з’явилась, повторіть етапи 2A − 2C до шести разів. Якщо крапля розчину так і не з’явилась, замініть голку і знову повторіть етапи 2A − 2C.

Якщо крапля розчину на кінчику голки так і не з’являється, викиньте цю шприц-ручку і використайте нову.

* Перед кожною ін’єкцією завжди переконайтеся в тому, що на кінчику голки з’являється крапля розчину. Це гарантує надходження розчину.

Якщо крапля не з’являється, Вам не вдасться ввести лікарський засіб, навіть якщо лічильник дози рухатиметься. Це може свідчити про те, що голка закупорена або пошкоджена.

* Важливо завжди перед кожною ін’єкцією перевіряти ток лікарського засобу зі шприц-ручки. Якщо Ви не перевірите ток розчину зі шприц-ручки, Ви можете ввести недостатню кількість лікарського засобу або не ввести його зовсім. Це може призвести до надто високого рівня цукру в крові.

3. Оберіть свою дозу.

• Проверніть селектор дози для вибору потрібної Вам дози.

Лічильник дози показує дозу у кроках дози.

Якщо Ви встановили неправильну дозу, можна повернути селектор дози вперед чи назад, доки не виберете правильну дозу.

Максимальна доза, яку можна встановити на шприц-ручці, становить 50 кроків дози.

Селектор дози дозволяє змінювати кількість кроків дози.

Тільки лічильник дози і покажчик дози покажуть кількість кроків дози у обраній Вами дозі.

Ви можете набрати до 50 кроків дози на одну дозу. Якщо у Вашій шприц-ручці міститься менше 50 кроків дози, лічильник зупиниться на позначці тієї кількості кроків дози, що залишилася.

Коли селектор дози провертають вперед, назад або коли обрана доза перевищує кількість кроків дози, що залишилася у шприц-ручці, Ви чуєте різне клацання. Не рахуйте кількість клацань.

* Перед кожною ін’єкцією лікарського засобу завжди подивіться на лічильник дози і на покажчик дози, щоб перевірити, яку саме кількість кроків дози Ви обрали.

Не рахуйте кількість клацань шприц-ручки. Якщо Ви наберете і введете неправильну дозу, рівень цукру у крові може стати надто високим чи низьким.

Не орієнтуйтеся на показники шкали шприц-ручки, тому що вона показує лише приблизну кількість розчину, що залишився у Вашій шприц-ручці.

Обрано
5 кроків 
дози
Обрано 
24
кроки 
дози
Зразок

Скільки розчину залишилося?

• Шкала шприц-ручки показує приблизну кількість розчину, що залишився у Вашій шприц-ручці.

Приблизно скільки розчину залишилося

• Щоб точно визначити, скільки розчину залишилося, застосуйте лічильник дози.

Для цього поверніть селектор дози до зупинки лічильника дози.

Якщо лічильник показує "50", то у Вашій шприц-ручці залишилося принаймні 50 кроків дози. Якщо він показує цифру менше 50, то це і є тією кількістю кроків дози, що залишилася у Вашій шприц-ручці.

• Якщо Вам потрібно більше лікарського засобу, ніж залишилося у Вашій шприц-ручці, Ви можете ввести необхідну Вам дозу, використавши дві шприц-ручки.

* Якщо Ви розподіляєте потрібну Вам дозу таким чином, будьте дуже уважними при її розрахунку.

Якщо Ви не впевнені, введіть Вашу повну дозу, використавши нову шприц-ручку. Якщо Ви неправильно розподілите потрібну Вам дозу, Ви введете замало або забагато лікарського засобу. Це може призвести до надто високого або надто низького рівня цукру у Вас в крові.

Зразок

Лічильник дози зупинився:
залишилося 42 кроки
дози

4. Введіть потрібну Вам дозу.

• Введіть голку під шкіру, як Вас цьому навчив Ваш лікар або медсестра.

• Переконайтесь, що лічильник дози розташований у полі Вашого зору. Не торкайтеся його пальцями, тому що це може призвести до переривання ін’єкції.

• Натисніть пускову кнопку до упору та утримуйте її у такому положенні, доки лічильник дози не покаже "0".

Позначка "0" повинна бути розташована чітко проти покажчика дози. При цьому Ви можете почути або відчути клацання.

• Після того, як лічильник дози повернувся до позначки "0", не виймайте голку з-під шкіри і повільно порахуйте до 6.

• Якщо Ви виймете голку раніше, Ви можете побачити струмінь розчину, що витікає з кінчика голки. У такому випадку буде введена не вся доза лікарського засобу і Вам буде потрібно частіше перевіряти рівень цукру у себе в крові.

Рахуйте повільно:

• Вийміть голку з-під шкіри.

Якщо в місці ін’єкції з’явилась кров, злегка натисніть на це місце. Не треба терти цю ділянку.

Після завершення ін’єкції Ви можете побачити краплю розчину на кінчику голки. Це нормально і не впливає на обсяг введеної Вами дози.

* Завжди стежте за показаннями на лічильнику дози, щоб знати, скільки кроків дози Ви ввели. Утримуйте пускову кнопку, доки лічильник дози не покаже позначку "0". Якщо лічильник дози не повернувся до нуля, повна доза лікарського засобу не була введена, що може призвести до надто високого рівня цукру в крові.

Як виявити закупорювання або пошкодження голки?

• Якщо після тривалого натискання на пускову кнопку на лічильнику дози не з’являється позначка "0", це може означати, що голка, яку Ви застосовуєте закупорена, або пошкоджена.

• Це означає, що Ви зовсім не отримали лікарський засіб, навіть якщо лічильник дози зрушився з тієї початкової дози, яку Ви встановили.

Що робити із закупореною голкою?

Замініть голку, як зазначено у пункті 5, та повторіть усі етапи, починаючи з пункту 1 "Підготуйте свою шприц-ручку з новою голкою". Переконайтеся в тому, що Ви встановили повну потрібну Вам дозу.

Ніколи не торкайтесь лічильника дози в ході ін’єкції. Це може призвести до переривання ін’єкції.

5. Після завершення ін’єкції.

• Введіть кінчик голки всередину зовнішнього ковпачка голки, що лежить на пласкій поверхні, не торкаючись при цьому ані голки, ані зовнішнього ковпачка.

• Коли голка опиниться всередині ковпачка, обережно повністю надіньте на неї зовнішній ковпачок голки.

• Обережно викрутіть голку і викиньте її, дотримуючись вказівок Вашого лікаря або медсестри.

• Після кожної ін’єкції надівайте на шприц-ручку її ковпачок, щоб захистити від світла розчин, що міститься в ній.

Завжди викидайте голку після кожної ін’єкції, щоб забезпечити застосування гострої голки і запобігти закупорюванню голок. Якщо голка закупорена, Ви взагалі не зможете ввести лікарський засіб.

Коли шприц-ручка порожня, викиньте її, знявши з неї голку, згідно з рекомендаціями Вашого лікаря, медсестри, фармацевта або з офіційними місцевими вимогами.

* Ніколи не намагайтеся надівати внутрішній ковпачок назад на голку. Ви можете уколотися голкою.

* Завжди після кожної ін’єкції знімайте голку зі шприц-ручки.

Це дозволить запобігти закупорюванню голок, забрудненню, інфікуванню, витіканню розчину і введенню неправильної дози.

* Важливо!

• Завжди майте при собі запасну шприц-ручку і нові голки на випадок їх загублення або пошкодження.

• Завжди зберігайте свою шприц-ручку і голки у прихованому й недосяжному для інших осіб, особливо для дітей, місці.

• Ніколи не давайте свою шприц-ручку іншим людям. Ваші ліки можуть зашкодити їхньому здоров’ю.

• Ніколи не давайте свої голки іншим людям. Це може призвести до перехресного інфікування.

• Особи, які доглядають хворих, повинні бути дуже обережними при поводженні із використаними голками, щоб запобігти ушкодженню голкою і перехресному інфікуванню.

Догляд за Вашою шприц-ручкою.

• Не залишайте шприц-ручку в автомобілі або в іншому місці, де вона може перегрітися або переохолодитися.

• Не зберігайте свою шприц-ручку при температурі понад 30 °C.

• Захищайте свою шприц-ручку від потрапляння на неї пилу, бруду або рідини.

• Не мийте свою шприц-ручку, не занурюйте її у рідину і не змащуйте її. За потреби її можна очистити зволоженою тканиною з м’яким миючим засобом.

• Стежте за тим, щоб Ваша шприц-ручка не падала і не билася об тверду поверхню.

Якщо вона падала або Ви маєте сумніви щодо її роботи, приєднайте нову голку і перевірте ток лікарського засобу зі шприц-ручки перед тим, як зробити ін’єкцію.

• Не намагайтеся вдруге наповнити шприц-ручку. Порожню шприц-ручку слід викинути.

• Не намагайтеся ремонтувати шприц-ручку або розбирати її на частини.

Діти.

Лікарський засіб не застосовують в педіатричній практиці. Досвіду застосування лікарського засобу Ксалтофай дітям та підліткам віком до 18 років не існує.

Можно ли принимать Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5.

Процесс покупки Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 и заберите его в аптеке.

Купить Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Ксалтофай раствор для ин. 100 ЕД/мл картр. 3 мл №5 можно в таких городах: Ровно , Житомир , Чернигов , Сумы , Харьков , Запорожье , Львов , Ивано-Франковск , Тернополь , Одесса , Винница , Черкассы , Полтава , Днепр , Кривой Рог , Киев , Кропивницкий и в других населенных пунктах Украины.