Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168

ReturnНазад

Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168

Цены на Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168
target

не найдено в г. Киев

target

не найдено в г. Киев

Внимание!Внимание!

Описание препарата Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 создано на основе официальной инструкции к Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діюча речовина: ribavirin;

1 таблетка містить 200 мг рибавірину;

допоміжні речовини: крохмаль прежелатинізований, натрію крохмальгліколят (тип А), целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат.

плівкова оболонка: OPADRY рожевий 03А14309 (гіпромелоза, тальк, титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172)), етилцелюлози водна дисперсія (тверда), триацетин.

testimony

Показания

Лікування хронічного гепатиту С (ХГС) у комбінації з іншими лікарськими засобами.

composition

Противопоказания

- Підвищена чутливість до рибавірину або до будь-якої з допоміжних речовин (див. розділ «Склад»).

- Вагітність (див. розділ «Особливості застосування»). Лікування препаратом Копегус може бути розпочате лише після отримання негативного тесту на вагітність безпосередньо перед початком лікування.

- Період годування груддю (див. розділ «Застосування у період вагітності або годування груддю»).

- Тяжка патологія серця в анамнезі, у тому числі нестабільна та неконтрольована патологія серця протягом попередніх 6 місяців.

- Гемоглобінопатії (наприклад таласемія, серповидноклітинна анемія).

Також слід ознайомитися з інструкцією для медичного застосування (розділ «Протипоказання») препаратів, які застосовуються у комбінації з препаратом Копегус .

Usage

Способ применения

Лікування повинен призначати і контролювати лікар, який має досвід лікування хронічного гепатиту С.

Також слід ознайомитися з інструкцією для медичного застосування препаратів, які призначають у комбінації з препаратом Копегус для лікування хронічного гепатиту С.

Препарат Копегус слід приймати перорально двічі на добу (вранці та ввечері) під час вживання їжі. У зв’язку з тератогенним потенціалом рибавірину таблетки не слід розламувати або подрібнювати.

Доза препарату Копегус залежить від маси тіла хворого, генотипу вірусу та лікарського засобу, з яким препарат Копегус застосовують у комбінації (див. таблицю 1).

Таблиця 1

Рекомендації щодо дозування препарату Копегус залежно від того, з яким лікарським засобом він застосовується у комбінації

Лікарський засіб, з яким препарат Копегус застосовується у комбінації

Добова доза препарату Копегус (залежно від маси тіла хворого, генотипу вірусу)

Кількість таблеток по 200 мг

Противірусні препарати прямої дії

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Пегінтерферон альфа-2а з противірусним препаратом прямої дії

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Пегінтерферон альфа-2а без противірусного препарату прямої дії

Генотип 2 чи 3, раніше не ліковані пацієнти

Генотип 2 чи 3 чи 4 у пацієнтів з коінфекцією ВІЛ

800 мг

4 (2 вранці; 2 ввечері)

Генотип 1 чи 4

Генотип 2 чи 3, у пацієнтів, які вже отримували лікування

Генотип 1 у пацієнтів з коінфекцією ВІЛ

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Інтерферон альфа-2а без противірусного препарату прямої дії

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Пегінтерферон альфа-2b з чи без противірусного препарату прямої дії

<65 кг – 800 мг

4 (2 вранці; 2 ввечері)

65–80 кг – 1000 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

81–105 кг – 1200 мг

6 (3 вранці; 3 ввечері)

>105 кг – 1400 мг

7 (3 вранці; 4 ввечері)

Тривалість лікування

Тривалість лікування залежить від того, з яким лікарським засобом препарат Копегус застосовують у комбінації, і може залежати від окремих факторів з боку пацієнта і вірусу, включаючи генотип, наявності чи відсутності коінфекції, попереднього лікування, відповіді у процесі лікування.

Також слід ознайомитися з інструкцією для медичного застосування препаратів, які призначають у комбінації з препаратом Копегус .

Корекція дози з огляду на побічні реакції

Корекція дози препарату Копегус залежить від того, з яким лікарським засобом він застосовується у комбінації.

Якщо у пацієнта розвинулася тяжка побічна реакція, потенційно пов’язана із застосуванням рибавірину, дозу рибавірину слід відкоригувати або тимчасово відмінити рибавірин до зникнення побічної реакції або до зменшення її ступеня тяжкості. Рекомендації щодо корекції дози або тимчасової відміни препарату залежно від рівня гемоглобіну або стану серця наведено в таблиці 2.

Таблиця 2

Рекомендації щодо корекції дози при виникненні анемії, пов’язаної з лікуванням

Лабораторні показники

Знизити тільки дозу препарату Копегус до [1], [2], якщо

Припинити застосування препарату Копегус , якщо

Гемоглобін у пацієнтів без

серцевих захворювань в

анамнезі

< 100 г/л

< 85 г/л

Гемоглобін у пацієнтів зі

стабільними перебігом серцевого

захворювання в анамнезі

Зниження гемоглобіну ≥ 20 г/л

протягом будь-яких 4-х

тижнів під час лікування

(тривале зниження дози)

< 120 г/л, незважаючи на

застосування зменшеної

дози протягом 4 тижнів

[1] У пацієнтів, які отримують 1000 мг (<75 кг) або дозу 1200 мг (>75 кг), дозу препарату Копегус слід зменшити до 600 мг/день (1 таблетка вранці і 2 таблетки ввечері). Якщо рівень гемоглобіну нормалізувався, лікування препаратом Копегус можна відновити в дозі 600 мг на добу з подальшим підвищенням до 800 мг на добу за рішенням лікаря. Однак подальше підвищення дози не рекомендується.

[2] У пацієнтів, які отримують 800 мг (<65 кг)–1000 мг (65–80 кг)–1200 мг (81–105 кг) або 1400 мг (>105 кг), перше зниження дози препарату Копегус становить 200 мг/добу (за винятком пацієнтів, які отримують 1400 мг, у яких зниження дози має становити 400 мг/добу). При необхідності дозу препарату Копегус слід знижувати другий раз додатково на 200 мг/добу. Пацієнтам, у яких доза препарату Копегус зменшена до 600 мг/добу, слід отримувати 1 таблетку по 200 мг вранці і 2 таблетки по 200 мг ввечері.

При виникненні серйозних побічних реакцій, потенційно пов’язаних із застосуванням пегінтерферону альфа-2а або інтерферону альфа-2а, слід ознайомитися з інструкцією для медичного застосування для цих препаратів щодо корекції дози та/або відміни лікування.

Особливі групи хворих

Застосування при порушенні функції нирок. Застосування рибавірину відповідно до рекомендованої схеми (залежно від маси тіла з граничною масою 75 кг) у хворих із порушенням функції нирок супроводжувалося значним підвищенням концентрації препарату у плазмі крові. Загальну добову дозу препарату Копегус слід зменшити для пацієнтів з кліренсом креатиніну ≤ 50 мл/хв (див. таблицю 3) (див. розділ «Фармакокінетика»).

Таблиця 3

Рекомендації щодо корекції дози при порушенні функції нирок

Кліренс креатиніну

Добова доза препарату Копегус

30–50 мл/хв

Чергування доз: перший день – 200 мг, наступний день – 400 мг

менше ніж 30 мл/хв

200 мг

Гемодіаліз

200 мг

Лікування слід розпочинати (чи продовжувати у разі розвитку ниркової недостатності під час лікування) з особливою обережністю і ретельним моніторингом рівня гемоглобіну та з корекцією у разі необхідності протягом усього періоду лікування (див. розділ «Особливості застосування»).

При виникненні тяжких побічних реакцій чи відхилень лабораторних показників препарат Копегус слід відмінити при необхідності до зникнення побічної реакції або до зменшення її ступеня тяжкості. Якщо ознаки непереносимості зберігаються після відновлення терапії препаратом Копегус , лікування препаратом Копегус слід відмінити. Немає даних щодо дітей з порушенням функції нирок.

Застосування при порушенні функції печінки. Функція печінки не впливає на фармакокінетику рибавірину (див. розділ «Фармакокінетика»), тому корекція дози препарату Копегус не потрібна для пацієнтів з порушеною функцією печінки.

Застосування пацієнтам літнього віку (від 65 років). Значущого впливу віку на фармакокінетику рибавірину не виявлено. Однак, як і для пацієнтів більш молодого віку, перед застосуванням препарату Копегус необхідно дослідити функцію нирок.

Застосування дітям. У зв’язку з недостатніми даними з безпеки та ефективності препарату Копегус у комбінації з іншими лікарськими засобами для лікування хронічного гепатиту С у дітей препарат Копегус не рекомендується призначати дітям. Існують лише обмежені дані з безпеки та ефективності застосування препарату Копегус у комбінації з пегінтерфероном альфа-2а дітям віком від 6 до 18 років. Щодо застосування препарату Копегус дітям необхідна оцінка співвідношення користь-ризик у кожному окремому випадку (див. розділ «Особливості застосування»).

Діти.

Щодо застосування препарату Копегус дітям необхідна оцінка співвідношення користь-ризик у кожному окремому випадку (див. розділи «Спосіб застосування та дози» та «Особливості застосування»).

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168, а также ответы на них.

Какая цена на Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168?

plus-icon

Цены на Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 в Украине начинаются от 0.0 до 0.0, препарат доступен в 0 аптеках.

От чего помогает Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168?

plus-icon

Показания к применению Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168:

Лікування хронічного гепатиту С (ХГС) у комбінації з іншими лікарськими засобами.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168: 200 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168?

plus-icon

Инструкция к Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168?

plus-icon

С составом Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: ribavirin;

1 таблетка містить 200 мг рибавірину;

допоміжні речовини: крохмаль прежелатинізований, натрію крохмальгліколят (тип А), целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат.

плівкова оболонка: OPADRY рожевий 03А14309 (гіпромелоза, тальк, титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172)), етилцелюлози водна дисперсія (тверда), триацетин.

Как принимать Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168?

plus-icon

Лікування повинен призначати і контролювати лікар, який має досвід лікування хронічного гепатиту С.

Також слід ознайомитися з інструкцією для медичного застосування препаратів, які призначають у комбінації з препаратом Копегус для лікування хронічного гепатиту С.

Препарат Копегус слід приймати перорально двічі на добу (вранці та ввечері) під час вживання їжі. У зв’язку з тератогенним потенціалом рибавірину таблетки не слід розламувати або подрібнювати.

Доза препарату Копегус залежить від маси тіла хворого, генотипу вірусу та лікарського засобу, з яким препарат Копегус застосовують у комбінації (див. таблицю 1).

Таблиця 1

Рекомендації щодо дозування препарату Копегус залежно від того, з яким лікарським засобом він застосовується у комбінації

Лікарський засіб, з яким препарат Копегус застосовується у комбінації

Добова доза препарату Копегус (залежно від маси тіла хворого, генотипу вірусу)

Кількість таблеток по 200 мг

Противірусні препарати прямої дії

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Пегінтерферон альфа-2а з противірусним препаратом прямої дії

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Пегінтерферон альфа-2а без противірусного препарату прямої дії

Генотип 2 чи 3, раніше не ліковані пацієнти

Генотип 2 чи 3 чи 4 у пацієнтів з коінфекцією ВІЛ

800 мг

4 (2 вранці; 2 ввечері)

Генотип 1 чи 4

Генотип 2 чи 3, у пацієнтів, які вже отримували лікування

Генотип 1 у пацієнтів з коінфекцією ВІЛ

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Інтерферон альфа-2а без противірусного препарату прямої дії

<75 кг – 1000 мг

³75 кг – 1200 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

6 (3 вранці; 3 ввечері)

Пегінтерферон альфа-2b з чи без противірусного препарату прямої дії

<65 кг – 800 мг

4 (2 вранці; 2 ввечері)

65–80 кг – 1000 мг

5 (2 вранці; 3 ввечері)

81–105 кг – 1200 мг

6 (3 вранці; 3 ввечері)

>105 кг – 1400 мг

7 (3 вранці; 4 ввечері)

Тривалість лікування

Тривалість лікування залежить від того, з яким лікарським засобом препарат Копегус застосовують у комбінації, і може залежати від окремих факторів з боку пацієнта і вірусу, включаючи генотип, наявності чи відсутності коінфекції, попереднього лікування, відповіді у процесі лікування.

Також слід ознайомитися з інструкцією для медичного застосування препаратів, які призначають у комбінації з препаратом Копегус .

Корекція дози з огляду на побічні реакції

Корекція дози препарату Копегус залежить від того, з яким лікарським засобом він застосовується у комбінації.

Якщо у пацієнта розвинулася тяжка побічна реакція, потенційно пов’язана із застосуванням рибавірину, дозу рибавірину слід відкоригувати або тимчасово відмінити рибавірин до зникнення побічної реакції або до зменшення її ступеня тяжкості. Рекомендації щодо корекції дози або тимчасової відміни препарату залежно від рівня гемоглобіну або стану серця наведено в таблиці 2.

Таблиця 2

Рекомендації щодо корекції дози при виникненні анемії, пов’язаної з лікуванням

Лабораторні показники

Знизити тільки дозу препарату Копегус до [1], [2], якщо

Припинити застосування препарату Копегус , якщо

Гемоглобін у пацієнтів без

серцевих захворювань в

анамнезі

< 100 г/л

< 85 г/л

Гемоглобін у пацієнтів зі

стабільними перебігом серцевого

захворювання в анамнезі

Зниження гемоглобіну ≥ 20 г/л

протягом будь-яких 4-х

тижнів під час лікування

(тривале зниження дози)

< 120 г/л, незважаючи на

застосування зменшеної

дози протягом 4 тижнів

[1] У пацієнтів, які отримують 1000 мг (<75 кг) або дозу 1200 мг (>75 кг), дозу препарату Копегус слід зменшити до 600 мг/день (1 таблетка вранці і 2 таблетки ввечері). Якщо рівень гемоглобіну нормалізувався, лікування препаратом Копегус можна відновити в дозі 600 мг на добу з подальшим підвищенням до 800 мг на добу за рішенням лікаря. Однак подальше підвищення дози не рекомендується.

[2] У пацієнтів, які отримують 800 мг (<65 кг)–1000 мг (65–80 кг)–1200 мг (81–105 кг) або 1400 мг (>105 кг), перше зниження дози препарату Копегус становить 200 мг/добу (за винятком пацієнтів, які отримують 1400 мг, у яких зниження дози має становити 400 мг/добу). При необхідності дозу препарату Копегус слід знижувати другий раз додатково на 200 мг/добу. Пацієнтам, у яких доза препарату Копегус зменшена до 600 мг/добу, слід отримувати 1 таблетку по 200 мг вранці і 2 таблетки по 200 мг ввечері.

При виникненні серйозних побічних реакцій, потенційно пов’язаних із застосуванням пегінтерферону альфа-2а або інтерферону альфа-2а, слід ознайомитися з інструкцією для медичного застосування для цих препаратів щодо корекції дози та/або відміни лікування.

Особливі групи хворих

Застосування при порушенні функції нирок. Застосування рибавірину відповідно до рекомендованої схеми (залежно від маси тіла з граничною масою 75 кг) у хворих із порушенням функції нирок супроводжувалося значним підвищенням концентрації препарату у плазмі крові. Загальну добову дозу препарату Копегус слід зменшити для пацієнтів з кліренсом креатиніну ≤ 50 мл/хв (див. таблицю 3) (див. розділ «Фармакокінетика»).

Таблиця 3

Рекомендації щодо корекції дози при порушенні функції нирок

Кліренс креатиніну

Добова доза препарату Копегус

30–50 мл/хв

Чергування доз: перший день – 200 мг, наступний день – 400 мг

менше ніж 30 мл/хв

200 мг

Гемодіаліз

200 мг

Лікування слід розпочинати (чи продовжувати у разі розвитку ниркової недостатності під час лікування) з особливою обережністю і ретельним моніторингом рівня гемоглобіну та з корекцією у разі необхідності протягом усього періоду лікування (див. розділ «Особливості застосування»).

При виникненні тяжких побічних реакцій чи відхилень лабораторних показників препарат Копегус слід відмінити при необхідності до зникнення побічної реакції або до зменшення її ступеня тяжкості. Якщо ознаки непереносимості зберігаються після відновлення терапії препаратом Копегус , лікування препаратом Копегус слід відмінити. Немає даних щодо дітей з порушенням функції нирок.

Застосування при порушенні функції печінки. Функція печінки не впливає на фармакокінетику рибавірину (див. розділ «Фармакокінетика»), тому корекція дози препарату Копегус не потрібна для пацієнтів з порушеною функцією печінки.

Застосування пацієнтам літнього віку (від 65 років). Значущого впливу віку на фармакокінетику рибавірину не виявлено. Однак, як і для пацієнтів більш молодого віку, перед застосуванням препарату Копегус необхідно дослідити функцію нирок.

Застосування дітям. У зв’язку з недостатніми даними з безпеки та ефективності препарату Копегус у комбінації з іншими лікарськими засобами для лікування хронічного гепатиту С у дітей препарат Копегус не рекомендується призначати дітям. Існують лише обмежені дані з безпеки та ефективності застосування препарату Копегус у комбінації з пегінтерфероном альфа-2а дітям віком від 6 до 18 років. Щодо застосування препарату Копегус дітям необхідна оцінка співвідношення користь-ризик у кожному окремому випадку (див. розділ «Особливості застосування»).

Діти.

Щодо застосування препарату Копегус дітям необхідна оцінка співвідношення користь-ризик у кожному окремому випадку (див. розділи «Спосіб застосування та дози» та «Особливості застосування»).

Можно ли принимать Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168.

Процесс покупки Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 и заберите его в аптеке.

Купить Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Копегус табл. п/о 200 мг фл. №168 можно в таких городах: и в других населенных пунктах Украины.